Slagwerkgroep

Een 5-octaafs basmarimba, vibrafoon, conga's, bongo's & pauken, dit is slechts een deel uit de collectie van de slagwerkgroep van het Eindhovens Muziekcollectief. Met 16 enthousiaste slagwerkers van jong tot ietsje ouder repeteren we wekelijks aan een gevarieerd repertoire.

We spelen stukken uit de top 40 van bijvoorbeeld Avicii en Coldplay, maar ook klassiekers van Michael Jackson of Toto. Leuke toevoegingen zijn 'mopjes' zoals 'Drum Body Drum' (je lichaam als slagwerkinstrument) of 'Cup a Long' (met bekertjes). Vaak worden arrangementen door ons zelf geschreven, hierdoor kun je ook je eigen verzoekjes indienen.

Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden omdat we gebruik maken van zoveel verschillende instrumenten, een professionele dirigent hebben en er mogelijkheden zijn voor persoonlijke begeleiding.

We treden meerdere keren per jaar op met o.a. een jaarlijkse optreden in de Van Doorne-Kiosk en uitwisselingsconcerten met andere slagwerkgroepen. Daarnaast hebben we in het verleden verschillende grote en spectaculaire optredens verzorgd op locaties als de Effenaar, het Frits Philips of het Parktheater.

De slagwerkgroep heeft haar vaste repetitieavond op maandag van 18.30 - 20.00 uur. De slagwerkgroep staat onder leiding van Mari van der Putten.