Samenspelgroep

Het Eindhovens Muziekcollectief heeft naast het orkest en de slagwerkgroep ook een samenspelgroep. De samenspelgroep bestaat voornamelijk uit jonge leerlingen, maar volwassen leerlingen zijn ook welkom. Die combinatie maakt het juist zo leuk! Iedere maandag repeteert de samenspelgroep in Buurthuis De Ronde van 19.15 tot 20.00 uur. Dan werken de leerlingen hard aan de twee concerten die ze in het jaar uitvoeren, namelijk het Kerstconcert en het slotconcert in de zomer.

Zodra leerlingen van de samenspelgroep hun A-diploma hebben gehaald en doorgaan voor hun B-diploma, mogen ze doorstromen naar het 'grote' orkest.

Wil jij een instrument leren bespelen of je oude instrument weer oppakken? Dat kan bij het Eindhovens Muziekcollectief! Wij bieden ook de mogelijkheid om een instrument te lenen zodat je zelf geen investering hoeft te doen. Neem contact op via het contactformulier.

De samenspelgroep heeft goede contacten met basisschool BoschAkker. Alle leerlingen van groep 6 krijgen een instrument mee naar huis en onder leiding van drie muziekdocenten (en met hulp van muzikanten van het Eindhovens Muziekcollectief) leren ze dit instrument te bespelen. Het gaat om dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons en trompetten. Na afloop van het schooljaar geven de leerlingen een mooi concert waarbij ze ook een nummer samen met het grote orkest spelen! Het doel van deze activiteiten is om leerlingen enthousiast te maken voor een instrument. Vaak kunnen de leerlingen na ongeveer een half jaartje les aansluiten bij de samenspelgroep.