header

Wie zijn wij?

Het Eindhovens Muziekcollectief (EM) bestaat sinds begin 2013 en komt voort uit een fusie tussen de koninklijk erkende harmonie De Eendracht en muziekvereniging Sorpretivo, die op haar beurt voortkomt uit de Eindhovensche PTT Harmonie. De Eendracht is opgericht in 1919 en de PTT harmonie stamt uit 1934.

Een vereniging met diepe wortels in het Eindhovense en daar zijn we trots op! Daarom voelde het in 2013 niet meer dan logisch om deze trots en verbintenis ook in onze naam door te laten klinken. Deze bijna honderdjarige voelt zich nog steeds jong en is springlevend.

Onze vereniging bestaat uit een (harmonie)orkest, een slagwerkgroep en een samenspelgroep. We streven naar het brengen van een gevarieerd muzikaal programma, waarvan zowel klassieke, populaire als moderne muziek deel uitmaakt.

Zowel jong als oud (en alles wat daar tussen zit) kan genieten van het musiceren bij en het luisteren naar de muziek van het EM.

Het accent van het programma ligt op het geven van podiumconcerten. Er bestaat bijvoorbeeld al een jarenlange vriendschapsband met een o.a. een koor uit Duitsland (Möllmicker Chöre).

Daarnaast zijn er enkele vaste buitenoptredens zoals de aubades met Koningsdag en het binnenhalen van de avondwandelvierdaagse in onze wijk, Tongelre. We geven jaarlijks een kerstconcert en er is ieder jaar een groot concert waarbij flink uitgepakt wordt. Verder is er nog een aantal andere optredens, zoals op de Van Doorne Kiosk en tijdens de Rode Kruis Muziekdag. Een actueel overzicht is te zien in de agenda. Elk optreden heeft zijn eigen karakter met bijpassende muziek. Dit zorgt ervoor dat er het hele jaar door gevarieerde muziek op de lessenaar staat.