Samenspelgroep

Het Eindhovens Muziekcollectief heeft naast het orkest en de slagwerkgroep ook een samenspelgroep. De samenspelgroep bestaat voornamelijk uit jonge leerlingen, maar volwassen leerlingen zijn ook welkom. Die combinatie maakt het juist zo leuk. Iedere maandag wordt er gerepeteerd in “het Palviljoen” van de Ronde van 19.15 tot 20.00 uur. Hierin wordt hard gewerkt aan de twee concerten die ze in het jaar uitvoeren, namelijk het Kerstconcert en het slotconcert in de zomer.

Zodra leerlingen van de samenspelgroep hun A-diploma hebben gehaald en doorgaan voor hun B-diploma, mogen ze doorstromen naar ‘grote’ orkest. Wil jij een instrument leren bespelen of je oude instrument weer oppakken? Dat kan bij het Eindhovens Muziekcollectief. Wij bieden ook de mogelijkheid om een instrument te lenen zodat je zelf geen investering hoeft te doen. Neem contact op via het contactformulier.

De samenspelgroep heeft goede contacten met basisschool de Boschakker. Alle leerlingen van groep 6 krijgen een instrument mee naar huis en onder leiding van 3 muziekdocenten (en hulp van muzikanten van Eindhovens Muziekcollectief) leren ze dit instrument te bespelen. Het gaat om dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons en trompetten. Na afloop van het schooljaar wordt er een mooi concert gegeven waarbij ze ook een nummer samen met het grote orkest spelen! Het doel is om leerlingen enthousiast te maken voor een instrument. Vaak kunnen de leerlingen na ongeveer een half jaartje les aansluiten bij de samenspelgroep.