Orkesten

Het Orkest

blaasorkestfoto

Het orkest bestaat uit zo’n 45 leden. In het orkest zijn de volgende instrumenten aanwezig:

klarinet, fluit, piccolo, hobo, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, bariton-saxofoon, fagot, hoorn, trompet, tenor-trombone, bas-trombone, es-bas, bariton/euphonium en een uitgebreid assortiment slagwerkinstrumenten.

Het orkest heeft haar vaste repetitieavond op maandagavond in Gemeenschapshuis De Ronde aan de Tongelresestraat 146 in Eindhoven. We repeteren van 20.15 – 22.15 u en onder leiding van dirigent Jaap van Wershoven.


De Slagwerkgroep

slagwerkgroepfoto

Een 5-octaafs basmarimba, vibrafoon, conga’s, bongo’s & pauken, dit is slechts een deel uit de collectie van de slagwerkgroep van het Eindhovens Muziekcollectief. Met 16 enthousiaste slagwerkers van jong tot ietsje ouder repeteren we elke maandagavond van 18.30-20.00 aan een variërend repertoire. We spelen stukken uit de top 40 van bijvoorbeeld Avicii en Coldplay, maar ook klassiekers van Michael Jackson of Toto. Leuke toevoegingen zijn ‘mopjes’ zoals ‘Drum Body Drum’ (je lichaam als slagwerkinstrument) of ‘Cup a Long’ (met bekertjes). Vaak worden arrangementen door ons zelf geschreven, hierdoor kan je ook je eigen verzoekjes indienen. We treden meerdere keren per jaar op met o.a. een jaarlijkse optreden op de Markt van Eindhoven en in de van Doorne Kiosk. Daarnaast hebben we eens in de zoveel tijd een groot spectaculair optreden, denk dan aan een Effenaar, het Frits Philips of het Parktheater.

De slagwerkgroep heeft haar vaste repetitieavond op maandag van 18.30 – 20.00 u in Gemeenschapshuis De Ronde aan de Tongelresestraat 146 in Eindhoven. De slagwerkgroep staat onder leiding van Albert Mombarg.

Het leuke aan onze vereniging is dat het een gezellige hechte club is met veel verschillende instrumenten, professionele dirigenten en mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding/ontwikkeling.

 

 

 

Concertagenda

< 2018 >
Mei
  • 27

    14:00 -16:00
    27/05/2018
    Eindhoven Van Doorne Kiosk

    No additional details for this event.

Nieuwsarchief