header

Opleiding en educatie

Ik kan nog geen instrument bespelen!

Geen probleem! Als lid van het Eindhovens Muziekcollectief heb je de mogelijkheid om lessen te volgen bij een van onze partners. We werken samen met een aantal ervaren docenten en het Centrum voor de Kunsten(CKE). Je bepaalt samen met je docent wanneer je les hebt. De lessen gaan in je eigen tempo. Zo stomen we je klaar om mee te spelen in het orkest.

Interesse gewekt? Neem contact met ons op via het contactformulier op deze pagina of stuur een mail naar bestuur@eindhovensmuziekcollectief.nl.

Ik heb geen instrument!

Geen probleem! Je krijgt van ons een instrument in bruikleen. Je betaalt hiervoor een borg. Lever je het instrument weer goed verzorgd in? Dan krijg je deze borg uiteraard terug,

Samenspelgroep

Omdat muziek maken nu eenmaal het leukste is als je dit samen met anderen kunt doen, is er voor de leerlingen van het Eindhovens Muziekcollectief de mogelijkheid om mee te doen met een samenspelgroep. Deze samenspelgroep wordt geleid door een professionele dirigent. Bovendien krijgen de leerlingen ondersteuning van een aantal leden uit het orkest.

Educatie-projecten

Blazersklas Basisschool de BoschAkker.
De opleidingscommissie van onze vereniging houdt zich sinds de opening van basisschool BoschAkker bezig met de 'blazersklas'. Samen met het CKE en met medewerking van school, geven we de leerlingen van groep 6 een heel schooljaar lang, binnen schooltijd, wekelijks muziekles op een blaasinstrument.

De leerlingen geven ook een aantal keren per jaar een concertje. In de week van kerst voor de ouders en andere leerlingen op school, bij de afsluiting van het schooljaar samen met Eindhovens Muziekcollectief. En op school de afsluiting in de laatste schoolweek voor de eigen ouders.

Na het schooljaar bestaat de mogelijkheid dat de leerlingen zich inschrijven bij Eindhovens Muziekcollectief en dat ze via het CKE lessen volgen.

Indien je meer informatie wilt over onze opleidings- en educatiemogelijkheden, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website of stuur een mail naar bestuur@eindhovensmuziekcollectief.nl.