Lid worden

Kom muziek maken!

foto-lidwordenLijkt het je leuk om samen met ons muziek te maken? Dan ben je natuurlijk welkom!

Onze vereniging bestaat uit een orkest en een slagwerkgroep.

In het orkest spelen houtblazers (klarinet, hobo, dwarsfluit, saxofoon) en koperblazers (trompet, bariton, hoorn enz.).

Onze slagwerkgroep maakt gebruik van ritmisch en melodisch slagwerk.

Ik speel al een instrument.

Heb je al veel ervaring? Dan mag je meteen meespelen met het orkest. Heb je wat minder ervaring?

Dan overleggen we samen met jou en de dirigent of je eerst nog wat lessen nodig hebt voordat je mee kunt doen. Dit doen we om de kwaliteit van het orkest te waarborgen, maar vooral ook om je te beschermen. Het is namelijk niet leuk als je het orkest nog niet kunt bijbenen!

Maar ik kan helemaal geen instrument bespelen!

Geen probleem! Als lid van onze vereniging heb je de mogelijkheid om lessen te volgen. We werken samen met een aantal ervaren docenten en het Centrum voor de Kunsten. Meer informatie over prijzen e.d. vind je bij Informatie over Opleidingen. Je bepaalt samen met je docent wanneer je les hebt. De lessen gaan in je eigen tempo. Zo stomen we je klaar om mee te spelen in het orkest.

Ik heb geen instrument…

Geen instrument? Geen probleem! Je krijgt van ons een instrument in bruikleen. Je betaalt hiervoor een borg. Lever je het instrument weer goed verzorgd in? Dan krijg je deze borg uiteraard terug.

Wat kost het lidmaatschap?

Wanneer je lid wordt van het Eindhovens Muziekcollectief zijn daar wat kosten aan verbonden. Volwassenen betalen € 18,= per maand contributie. Kinderen t/m 18 jaar krijgen korting, vraag naar de voorwaarden. Hiervoor krijg je ook een instrument van de vereniging in bruikleen.

Wat kosten de lessen?

Voor de lessen voor kinderen t/m 18 jaar zijn een paar opties.

  1. Je kunt via de vereniging lessen volgen bij het CKE. Je krijgt dan individueel 20 minuten les per week. De kosten van het lidmaatschap worden dan € 248,- voor 10 maanden les. Daarnaast betaal je per maand  € 10,- lidmaatschapskosten. In deze optie dragen wij als vereniging bij aan de leskosten. Je gaat de verplichting aan om voor het hele lesjaar (=schooljaar) de kosten te voldoen aan de vereniging.
  2. Je kunt ook lid worden van de vereniging en les volgen bij een van onze eigen (professionele) docenten. De kosten zijn gelijk aan de lessen bij het CKE. De vereniging draagt ook in deze optie nu een deel van de kosten. Subsidie voor deze optie is niet mogelijk.
  3. Je wordt lid van de vereniging, maar je regelt zelf de muziekles bij het CKE. Voor de kosten voor een jaar muziekles verwijzen wij je naar de website van het CKE (www.cke.nl) Wanneer je voor deze optie kiest, moet je zelf zorgen voor je instrument. Je krijgt dan wekelijks een groepsles van een half uur.
Subsidie

Er is een mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij het Jeugdcultuurfonds. Voor meer informatie en de voorwaarden verwijzen wij je naar de website van dit fonds. (www.jeugdcultuurfonds.nl)

De subsidie is inkomensafhankelijk en moet door de basisschool worden aangevraagd. Als er een subsidie wordt toegekend wordt die uitbetaald aan het CKE of de vereniging. Uiteraard wordt dat geld van de kosten voor de lessen afgetrokken.

Natuurlijk hebben we ook verschillende mogelijkheden voor lessen voor volwassenen. Indien je hierover informatie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op via bestuur@eindhovensmuziekcollectief.nl

Concertagenda

< 2019 >
Juli
  • Geen evenementen

Nieuwsarchief