Buren

foto-burenKienen

Elke zondagavond organiseert het Eindhovens Muziekcollectief een kienavond die plaatsvindt in Gemeenschapshuis de Ronde. Wekelijks komen hier vanuit de buurt rond de 100 kieners op af. Als leden van EM helpen we bij het klaarzetten en opruimen van de tafels en stoelen. Tijdens het kienen halen we de kaarten op en gaan “de kien controleren” bij de omroeper.

Om 19.30 uur start het kienen, maar vanaf 17.30 uur stromen de vaste bezoekers binnen. Zij leggen samen een kaartje of kletsen wat. Het kienen duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De winst (inkomsten – kosten) van de avond komt ten goede van de verenigingskas.

Iedereen van 18 jaar en ouder is van harte welkom om mee te spelen!


Koningsdag

Jaarlijks brengt het Eindhovens Muziekcollectief op Koningsdag meerdere aubades.

In Eindhoven verzorgen meerdere muziekverenigingen in de ochtenduren ter ere van de verjaardag van de Koning aubades. Volgens deze traditie gebeurt dit in de Eindhovense verzorgings- en verpleeghuizen. In samenspraak met de Oranjevereniging van Eindhoven wordt afgesproken wie waar heen gaat.
Zo gaan wij al voor enkele jaren naar de huizen in onze wijk, namelijk verpleeghuis Dommelhoef en Vitalis Berckelhof. Het is elk jaar weer een warm, muzikaal en emotioneel begin van Koningsdag!


Avondwandelvierdaagse

Elk jaar in mei wordt in Tongelre door Wijkcentrum ’t Oude Raadhuis de avondwandelvierdaagse georganiseerd. Kinderen van basisscholen in de wijk lopen 4 avonden door verschillende delen van de wijk. Op de slotavond, de donderdagavond, ligt het eindpunt bij de Wasvenboerderij. Daar treffen wandelaars en het Eindhovens Muziekcollectief elkaar. Vanaf daar brengen wij al musicerend de wandelaars naar ’t Oude Raadhuis, waar de verdiende medailles liggen te wachten.

De blije, verwonderde snoetjes van de kinderen die “achter de muziek aan” mogen lopen, zijn jaarlijks onze beloning.


Zomerconcert

Op de laatste repetitie voor de zomervakantie sluiten wij het seizoen muzikaal af door middel van een zomers optreden. Het meest spannende element is het weer, wat bepaalt of we lekker buiten kunnen of noodgedwongen binnen moeten optreden. In de afgelopen jaren hebben we al verschillende plaatsen bezocht, zoals: het dirigentenplein, Vitalis Berckelhof, verpleeghuis Dommelhoef, het Groendomein Wasven en “zomaar” langs het Eindhovense kanaal.

Uiteraard drinken we er daarna nog één (of meer) op en kan de zomervakantie voor ons beginnen.


Kerstconcert

Op de woensdagavond in de week vóór kerst geeft het Eindhovens Muziekcollectief haar kerstconcert. Al jaren mogen wij te gast zijn in de Sint-Martinuskerk aan ‘t Hofke te Eindhoven.

Tijdens het kerstconcert brengen wij met veel plezier een gevarieerd muzikaal programma, met traditionele en niet-traditionele kerstmelodieën. En ook een kerstverhaal ontbreekt niet.

Net zoals een gezellige entourage en glühwein ter afsluiting niet ontbreken!


School

(volgt nog)


Grijze koppen

(volgt nog)


De Ronde

Elke maandagavond zijn wij als Eindhovens Muziekcollectief te gast in Gemeenschapshuis de Ronde aan de Tongelresestraat 146 in Eindhoven.
In Gemeenschapshuis de Ronde vinden vele verenigingen hun thuis.

In de Ronde is een cafégedeelte waar we gezellig samen wat drinken vóór de repetitie, in de pauze en (sommigen) tot in de kleine uurtjes na de repetitie.

Concertagenda

< 2019 >
Juli
  • Geen evenementen

Nieuwsarchief